2010-11-08 14:46:34• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémeti Háló Találkozó

A szatmárnémeti Szent Alajos Konviktusban találkoznak november 13-án a szatmári Háló tagjai.

A Háló minden évben egybehívja kerületi szinten is a különböző közösségek tagjait, hogy a találkozás öröméből merítkezzenek, kifejthessék gondolataikat, az előadások által új tudásanyaggal bővítsék ismereteiket.

A szatmári találkozóhoz idén Wass Alberttől kölcsönöztek mottót - „Az a dolgom, hogy hidat építsek a múlt és a jövendő között. És hogy ennek a hídnak a pilléreibe beleépítsek mindent, amit a múltból a jövendőbe átvinni érdemes". Ezzel is a Háló jellegét akarják kiemelni: mint a múlt és jelen értékeire támaszkodó, a keresztény, magyar közösségek Kárpát-medencei hálózata, amely az egyházon belül működik, annak közösségi értékeiből táplálkozva. Kapcsolatot építenek keresztény közösségek és magányosan tevékenykedők között, igyekeznek embereket egymás felé megnyitni, az értékeiket kiemelni.

Szombaton tíz órától kezdődnek a rendezvények a Conta utca 1-es szám alatti Szent Alajos Konviktusban, ahol a nap elején a Háló küldetéséről esik szó, majd fél tizenegytől Bíró Ernő, a Szent Korona Lovagrend kolozsvári tagja tart előadást „Múlandó, maradandó értékek" címmel. Az elhangzottakról kialakult gondolatok kiscsoportokban kapnak teret, az ebéd után pedig egy újabb előadás ad gondolkodnivalót - Sabau-Trifu Krisztina képzőművész a szent terekben fellelhető harmóniáról, az organikus formavilágról beszél majd.

A szervezők ezúttal is helyet adnak a különböző műhelyeknek, melyek keretén belül a résztvevők a nevelés, értékalkotás viszonylatában beszélgethetnek, meditatív imamódokkal ismerkedhetnek, később plénumban számolhatnak be tapasztalataikról, a kialakult véleményről.

A találkozót idén is szentmisével zárják majd, melyre 18 órától a Zárda templomban kerül sor. Ahogy a Hálóra mindenben jellemző a nyitottság, a szombati rendezvényen is szeretettel várnak minden érdeklődőt, csatlakozni vágyót. A részvételi szándékot a 0261-715011 telefonszámon a Szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodájánál lehet jelezni.


Háló Találkozó 2009-ben
Háló Találkozó 2009-ben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: